ANUNȚ GRAD DIDACTIC II - SESIUNEA AUGUST 2020 - afișat la 29.06.2020

UPDATE 08.07.2020 - SUBIECTELE (S) ȘI MATERIALELE (M) POT FI DESCĂRCATE ÎN DREPTUL FIECĂREI DISCIPLINE

Probele de examen pentru gradul didactic II - sesiunea august 2020 conform OMEN nr.5561/2011, 3129/2013, 5397/2013, 3240/2014, 5439/2015, 5386/2016 şi 4303/2020 se vor desfăşura astfel:

 

 • PROFESORI:
 1. Miercuri 26.08.2020 ora 10,00proba scrisă la  Elemente de pedagogie și de psihologie, precum și elemente din metodica specialității (repartizarea pe săli a candidaţilor va fi afişată în data de 25.08.2020).

 

 • ÎNVĂŢĂTORI (SECŢIA ROMÂNĂ):

 

 1. Miercuri 26.08.2020 ora 10,00Elemente de pedagogie și de psihologie, precum și elemente din metodica predării limbii şi literaturii române, metodica predării matematicii (probă scrisă).

 

 • ÎNVĂŢĂTORI (SECŢIA MAGHIARĂ):

 

 1. Miercuri 26.08.2020 ora 10,00Elemente de pedagogie și de psihologie, precum și elemente din metodica predării limbii  şi literaturii române şi universale  pentru copii, metodica predării limbii materne, precum şi metodica predării matematicii (probă scrisă).

 

 • EDUCATOARE  (SECŢIA ROMÂNĂ)

 

 1. Miercuri 26.08.2020 ora 10,00Elemente de pedagogie și de psihologie, precum și elemente din metodica predării limbii române şi literaturii pentru copii,  metodica predării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii  (probă scrisă).

 

 

 • EDUCATOARE  (SECŢIA MAGHIARĂ)

 

 1. Miercuri 26.08.2020 ora 10,00Elemente de pedagogie și de psihologie, precum și elemente din metodica predării limbii şi literaturii române şi universale pentru copii, metodica predării limbii materne, precum şi  metodica predării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii (probă scrisă).

 

           

            Taxele pentru gradul didactic II percepute de Universitatea din Oradea aprobate în  Hotărârea de Senat nr.46 din 1 aprilie 2019 sunt:

 • Examen pentru susținerea gradul didactic II – 490 lei.

 

            Vă reamintim specializările pentru care departamentul nostru este acreditat să organizeze activităţi de perfecţionare:

 

PROFESORI:  

 

-Automatizări şi calculatoare

- Biologie - S M

- Canto - S M

- Chimie - S M

- Design

- Drept

- Educaţie fizică - S M

-Educaţie tehnologică - S M

- Electromecanică

- Electronică

- Electrotehnică

- Energetică

- Filosofie

- Fizică - S M

- Geografie - S M

- Informatică

- Interpretare instrumentală - S M

- Istorie - S M

- Kinetoterapie

- Limba engleză - S M

- Limba franceză - S M

- Limba germană - S M

- Limba română - S M

- Maşini unelte

- Matematică - S M

- Mecanică fină

- Mecanică - S M

- Pedagogia artei - S M

- Pedagogie muzicală - S M

- Pictură - S M

- Profesor documentarist

- Psihologie - S M

- Sculptură

- Ştiinţe economice (Management, Marketing, Finanţe bănci, Economia comerţului turismului şi serviciilor, Contabilitate şi informatică de gestiune, Afaceri internaţionale) - S M

- Ştiinţe sociale

- T.C.M.

- Teologie baptistă

- Teologie ortodoxă - S M

  ÎNVĂŢĂTORI,   EDUCATOARE  -  (secţia română şi secția maghiară)

  - Română - Subiecte înv.primar Matematică, Materiale înv.primar Matematică, Subiecte înv.primar Limba română, Subiecte înv. preșcolar Limba română, Subiecte înv.primar Pedagogie-Psihologie, Subiecte înv.preșcolar Pedagogie-Psihologie

 - Maghiară - Subiecte înv.preșcolar Limba maghiară, Materiale înv.preșcolar Limba maghiară ; Subiecte înv.primar Limba maghiară, Materiale înv.primar Limba maghiară

 

            Programele valabile pentru examenul de acordare a gradului didactic II, sesiunea august 2020 pot fi accesate pe site-ul Ministerului Educaţiei și Cercetării, http://edu.ro/formare-continua .

 
DESCĂRCARE LUCRARE DPPD - Orțan, F. (coord.)(2018). Pedagogie și elemente de psihologie. Ediția a III-a. Cluj-Napoca: Risoprint.

           

DIRECTOR D.P.P.D.,

Prof.univ.dr. Florica Orţan
29.06.2020FINALIZARE STUDII 2020 - Studenți NIVELUL I (LICENȚĂ), NIVELUL II (MASTER), POSTUNIVERSITAR (NIVEL I ȘI II) - update 12.06.2020


UPDATE 15.06.2020 - Studenții care urmează studiile postuniversitare de formare psihopedagogică (NIVELUL I și NIVELUL II) și care nu reușesc să trimită portofoliul online, îl pot aduce în data de 20.06.2020 ora 10:00 la Universitatea din Oradea - predarea va avea loc în curtea instituției unde secretariatul D.P.P.D. va amenaja un spațiu în conformitate cu reglementările specifice perioadei stării de alertă.


Pentru finalizarea studiilor vă rugăm să trimiteți ONLINE portofoliul necesar, folosind aplicația WETRANSFER.


1. Scanați portofoliul într-un singur fișier cu extensia PDF - denumiți-l cu numele d-voastra și specializarea - CONȚINUT PORTOFOLIU   /  PAGINĂ DE GARDĂ

2. Accesați platforma WETRANSFER și va creați un cont doar introducând numele și e-mailul d-voastră

3. De pe platforma WETRANSFER, în căsuța din stânga încărcați portofoliul (fișierul scanat) și scrieți la e-mail to (destinatar) Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

La mesaj vă rugăm să vă specificați numele, facultatea și specializarea.

DATELE EXAMINĂRILOR (vor fi evaluate portofoliile trimise)NU TRIMITEȚI FIȘIERELE PRIN E-MAIL CA ȘI ATAȘAMENT DEOARECE DIN CAUZA MĂRIMII NU VOR AJUNGE LA SECRETARIATUL DPPDORGANIZARE INSPECTII GRADUL I 2020 - update 18.05.2020

In baza informarii Nr. 9154 din data de 18.05.2020 (atasat) trimisa de catre Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, catre institutiile de invatamant superior, referitor la acordarea gradului didactic I  personalului din invatamantul preuniversitar, dorim sa va informam asupra urmatoarelor aspecte:
- se recomanda sustinerea lucrarilor de gradul I pana la data de 29.05.2020
- va fi sustinuta doar lucrarea de grad, fara inspectia speciala la clasa - durata sustinerii si a evaluarii nu va depasi 40 de minute decat in cazuri exceptionale - avand in vedere limitarile tehnice si de stocare
- va rugam sa luati legatura cu toti membrii comisiei in vederea bunei organizari a sustinerii lucrarii si sa stabiliti de comun acord, data si ora desfasurarii acesteia. De asemenea va fi anuntat si directorul unitatii de invatamant unde candidatul isi desfasoara activitatea, ca sa poata participa la sustinere. Este importanta sincronizarea membrilor comisiei, deoarece acestia s-ar putea sa fie angrenati in mai multe activitati profesionale. 
- va rugam sa transmiteti informatiile convenite privind data si ora sustinerii catre DPPD - Universitatea din Oradea, cu 3 zile inainte de data propusa astfel incat sa fie pregatita platforma online. Recomandam organizarea activitatii pe tot parcursul zilei, nu doar dimineata - pentru a putea beneficia de asistenta tehnica in caz de probleme. Daca toate inspectiile vor fi organizate dimineata, sansele ca sa existe asistenta tehnica sunt limitate. DPPD - Universitatea din Oradea va pregati platforma online pentru toti candidatii si membrii comisiei. 
- platforma utilizata va fi ZOOM si va vom transmite din timp detalii cu privire la organizarea videoconferintei. Veti primi pe e-mail un link catre platforma de videoconferinte ZOOM. Insa va rugam ca inainte de sustinere sa va configurati microfonul si boxele laptopului / telefonului sau tabletei utilizate pentru videoconferinta. Va vom trimite un tutorial video si audio despre modalitatea de initiere a videoconferintei. Nu sunt necesare abilitati speciale pentru initierea unei sesiuni pe platforma ZOOM. 
- in momentul in care vom primi de la d-voastra (dupa ce v-ati consultat cu toti membrii comisiei) detaliile privind data si ora sustinerii lucrarii, va vom contacta cu detalii suplimentare privind procedura de sustinere/inregistrare/raportare a activitatii.
Pentru programari va rugam sa trimiteti un e-mail catre Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Pentru asistenta tehnica va rugam sa contactati lect.dr. Julien Kiss. 0744139168 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.com / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Mesaj aprobat de catre 
Prof. univ. dr.  Florica Ortan
Director D.P.P.D. - Universitatea din OradeaADMITERE PROGRAME POSTUNIVERSITARE ACREDITATE DE CĂTRE
MINISTERUL EDUCAȚIEI ȘI CERCETĂRII


DURATĂ 6 LUNI - 60 CREDITE

ÎNSCRIERE: 15 - 27 MAI 2020

(VEZI SECȚIUNEA ADMITERE)


MANAGEMENT EDUCAȚIONAL

MENTOR

PSIHOPEDAGOGIE SPECIALĂ ȘCOLARĂ